Angelbreath

Alla inlägg under februari 2011

Av Jill - 6 februari 2011 13:45

  Dag 08 – Ett sanningens ögonblick

 

Att man bara kan slå om från ledsen till glad eller från glad till ledsen på bara en ända senkund. Kan ju få en att känna sig lite off.

 

Jag älskar att jobba nätter, men jag har kommit på att det är när jag har jobbat natt som jag mår såhär i flera dagar efteråt. Men nu har jag i alla fall kommit till insikt med det. Men det är väldigt typiskt när man har hittat ett jobb som man älskar. Jag har aldrig gillat ett jobb såhär mycket som jag gör med detta.


  

Av Jill - 5 februari 2011 23:30

  Dag 07 – Min dag 


Christina Aguilera – Show Me How You Burlesque - Burlesque Original Motion Picture Soundtrack


Min dag började med att jag vaknade kl 8.30 när klockan ringde. Vilket inte va så roligt eftersom jag kom hem från jobbet kl 03 igår. och kom nog inte i säng förän kl 04. Sen ringde mamma mig kl 8.40 och sa att hon skulle komma och hemta mig då.


För jag har lovat att vara hundvakt hela helgen.

Vilket absolut är sista gången. För nu är jag trött på att behöva läxa upp en hund som inte lyssnar att få en tillsägelse, så man måste lägga ner honom på backen. Idag bet han mig i handen.


På eftermiddagen kom Denise och Yun förbi en sväng så Exit och Yun fick busa av sig lite. Denise och jag drack lite te. Sen gick vi ut och gick med hundarna.


Kl 17 bjöd jag Syrran, Fredde och Wilmis på mat. Det va gott. Efter de blev de kaffe med Lisa och Denise.

Det va lite fullt hus då. Först jag och Exit som va hemma, sen Syrran, Fredde och Wilmis och deras hund Roffe. Sen kom Denise och Lisa och Yun. Så 3 hundar. Det va high life ett tag. Eftersom att Roffe vill typ hälsa genom att halfs toppa in Yun i näsan.  


Efter att Syrran med familj hade åkt så plockade vi fram godisskålen och satte oss och spelade kortspelet 500. Det har blivit våran grej att spela de. Men ja DENISE! vinner ju alltid skrattar.


Nu har jag borstat tänderna och nu sitter jag här i pappas morgonrock och ska ta med mig Exit och gå och lägga mig. Blev ju som sagt inte så många timmars sömn förra natten.


Tack för att du läste....


  

Av Jill - 4 februari 2011 12:46

  Dag 06 – Min bästa vän

 

Min bästa vän heter Madelene Anklew och hon är född 19 oktober 1983 så hon fyller 9 månader efter mig, vilket måste betyda att hon blev made in sweden under min fantastiska månad Februari.


Maddo är min själsfrende.

Emellanåt tänker vi så snuskigt lika och säger så lite saker.


Vi har varit så pass tighta som vi är idag, har vi varit sen sommaren 2009. Vi har känt varandra sen 2005 då vi gick på praktetet ihop. Innan dess gick vi på samma gymnasie, men vi umgicks inte då.

2009 lämnade Madde ett stormigt förhållande och jag stöttade henne igenom den svåraste tiden. Efter de har vi umgåtts nästan varje dag.

Hon är min absolut bästa vän och jag kan prata med henne om allt.


Vi har gjort många galna upptåg Madde och jag.

Rockbaren är vårat andra hem och de var med stor sorg i hjärtat när vi fick höra att Rockbaren hade blivit rökskadat i Tandori branden.

Men nu ser vi fram emot när dom öppnar igen.


 

Av Jill - 3 februari 2011 23:15

  Dag 05 – Vad är kärlek?


 

Kärleken skapar ett VI
utan att förstöra ett JAG


Kälek kan vara lite svårt å prata om.

En sak är säker, kärleken lämnar ingen oberörd. Kärleken skiljer sig också beroende på om den är besvarad. Är du lyckligt kär känner du dig oövervinnerlig, är du däremot olyckligt kär kan det kännas som om hela världen rasar samman.


Jag tror att kärleken är stor, men inte fullt så stor som vi hoppas och vill att den ska vara. Vi behöver tro på kärleken, tro på att det finns något som är värt att kämpa och leva för. Av någon anledning har vi fått för oss att vi kan uppleva oss oövervinnliga, odödliga, starka och livskraftiga genom kärleken. Inget känns då omöjligt att uppnå och vi kan utföra oväntade saker.


Kärlek behöver nödvändigtvis inte vara till en "partner". Den kan ju faktiskt vara till en vän, ett syskon, ens förälder, ett husdjur eller någons söta baby.


Sen tror jag att kärlek mellan människor i dagens moderna samhälle är svårare än vad den va när våra föräldrar och mor och far föräldrar träffades. För det fanns ett helt annat föreningsliv då än vad det gör idag. Idag sitter alla framför sin "dumburk" och snackar med folk på nätet.

 

Av Jill - 2 februari 2011 13:01

  Dag 04 – Det här åt jag i dag


Idag är det Onsdag och klockan är inte så mycket än.

Klockan är bara 13 så jag har faktiskt inte hunnit äta så mycket.


Men de jag har ätit hittills är en väldigt god frukost som bestog av

varm choklad och en ostmacka.

    


Sen när jag kom hem käkade jag lite

 

Att äta ostbågar är komplicerade saker.


1. Du köper en påse.

2. Du öppnar den.

3. Sen ställer du in den i ett skåp.


Ostbågar är nämligen som ett fint vin.

De behöver luftas – drygt en halv dag.

Sen har de en aningen diskret seg konsistens och inte lika frätande lukt.

Goda ostbågar är en konst.


 

Av Jill - 1 februari 2011 10:21

  Dag 03 – Mina föräldrar

  

Min mamma heter Inga-Lill och min pappa heter Kjell.

Mina föräldrar är gifta och lever tillsammans i Oxelösund.

Mamma jobbar innom Kyrkan och pappa jobbar på SSAB.


Mamma är ju alltid mamma och det är hon som får ta alla smällar när jag är arg eller ledsen. Kan ventilera allt med mamma vilket är väldigt skönt. Men vi går varandra väldigt lätt på nerverna oxå. Vilket inte är lika bra.

 

Pappa är ju pappa. Jag är väldigt lik honom i mycket. Tyvärr har väll åsikter och sånt gjort att vi inte har så mycket att prata om. Men man får leta efter dom där guldkornen och prata om istället.


Jag har nog sorat mina föräldrar lite för många gånger för att det ska vara en helt sund relation vi har. Men alla familjer har ju sina problem. Ingen familj är perfekt.


Men jag är i alla fall väldigt tacksam för att ni står ut med mig.


 

Ovido - Quiz & Flashcards