Angelbreath

Alla inlägg den 3 februari 2011

Av Jill - 3 februari 2011 23:15

  Dag 05 – Vad är kärlek?


 

Kärleken skapar ett VI
utan att förstöra ett JAG


Kälek kan vara lite svårt å prata om.

En sak är säker, kärleken lämnar ingen oberörd. Kärleken skiljer sig också beroende på om den är besvarad. Är du lyckligt kär känner du dig oövervinnerlig, är du däremot olyckligt kär kan det kännas som om hela världen rasar samman.


Jag tror att kärleken är stor, men inte fullt så stor som vi hoppas och vill att den ska vara. Vi behöver tro på kärleken, tro på att det finns något som är värt att kämpa och leva för. Av någon anledning har vi fått för oss att vi kan uppleva oss oövervinnliga, odödliga, starka och livskraftiga genom kärleken. Inget känns då omöjligt att uppnå och vi kan utföra oväntade saker.


Kärlek behöver nödvändigtvis inte vara till en "partner". Den kan ju faktiskt vara till en vän, ett syskon, ens förälder, ett husdjur eller någons söta baby.


Sen tror jag att kärlek mellan människor i dagens moderna samhälle är svårare än vad den va när våra föräldrar och mor och far föräldrar träffades. För det fanns ett helt annat föreningsliv då än vad det gör idag. Idag sitter alla framför sin "dumburk" och snackar med folk på nätet.

 

Ovido - Quiz & Flashcards