Angelbreath

Alla inlägg under maj 2011

Av Jill - 17 maj 2011 11:40

Så här känner jag mig, det som syns ovanför ytan är bara toppen på isberget, det som finns under ytan är mycket mycke mer. Det finns så mycket under ytan nu, som bara bubblar och vill komma upp till ytan, men de går inte.

Men jag har lärt mig att ta en dag i taget nu. Men de där med planering fick man ju kasta ut genom fönstret. Hoppas att jag någon gång kommer tillbaka till mig själv. Men med en dag i taget kommer jag göra de. Vet bara inte när.

Idag är en bra dag, men jag vet inte hur dagen kommer bli i morgon. För vissa låter de jätte konstigt att bara ta en dag i taget. Men jag måste annars kommer jag inte klara någonting.


 


   

Av Jill - 17 maj 2011 10:50

Jag tycker de är så roligt att gruppen Blue va med i Eurovision, för dom har ju varit mina favoriter. Å när jag hörde dom i lördags på Euro så blev jag ju lika kär igen. hihi


Av Jill - 17 maj 2011 10:42

The Offspring – Half-Truism


Uuuuuuu idag känner jag mig inte så stor och kaxig. Har helt sjukt ont i huvudet. Känns sådär att man vet att man ska åka och jobba på de, men jag tänker verkligen inte vara hemma för att jag har ont i huvudet. Eller vi får väll se när de börjar dra ihop sig. Men de tror jag verkligen inte.


Jag är ju väldigt känslig på väderomslag har jag märkt. Jag får ju spränghuvudvärk då. De är lite smått irriterande på våren när de är så mycket väderomslag.


Men blir vila nu sen blir de å fara till jobbet 12.50 Blir en skvätt kaffe oxå :)


 

Av Jill - 15 maj 2011 22:11


Av Jill - 14 maj 2011 17:58

Du borde träna mer, äta bättre, sova mera och jobba mindre. Du borde tjäna mer pengar, vara allmänbildad, helst ska du vara intellektuel och veta allt om allt. Du ska inte stressa eller känna tidspress men skjut inte upp något du kan göra idag tills i morgon. Du ska inte oroa dig för din framtid men planera allt in i minsta detalj. Förbättra ditt språk och läs mycket helst alla nya böcker innan de kommit ut. Fyll din fritid med aktiviteter, ingen gillar en lat jävel. Men kom ihåg att det är viktigt att ha tid med dig själv. Skaffa dig ett stort socialt nätverk, men ha bara några få nära vänner. Du borde vara ute på krogen varje helg, men tänk på att aldrig dricka för mycket. Klä dig alltid med stil men klä inte upp dig.


Hela vårat samhälle är uppbyggt på att du ska förbättra dig själv.


Vi får hela tiden höra nya sätt att förändra våra mindre önskade egenskaper. Det kommer hela tiden ut böcker om förbättring på olika sätt. Som om det inte är nog med att vi hela tiden ska förbättra oss själva så ska vi hela tiden ha det nyaste inom kläder och teknologi. Men samtidigt gillar ingen en prylbög. Vad är det vi försöker uppnå? Var kommer allt det här sluta? Finns det ett slut? Jag antar att mänskligheten aldrig kommer stanna upp och tänka: hum… nej nu har vi nog utvecklats tillräckligt… dags å lägga allt på hyllan ett tag och ta en semester.



Är vi korkade som hela tiden följer utveckligen? Det kommer inte att leda till någon ultimant slutpunkt, det vet vi alla. Men hur ska en männsika ignorera att världen hela tiden rusar framåt? Det är möjligt att inte köpa det nyaste hela tiden. Men vi omges ständigt av utvecklingen på håll som vi som enskilda individer inte kan påverka. I skolan, på jobbet, på bussen i tåget m.m



Dygdetiken har en ständig närvaro i våran tillvaro. Vi ska hela tiden sträva efter att bli en perfekt människa. Det är med största sannolikhet en mentalitet som sitter kvar från den kristnatron. Gud är den perfekta formen som vi ska sträva efter att uppnå. Den kristna ”dygdetiken” rotas i Aristoteles dygdetik. Men vi alla är faktiskt inte längre kristna  och Aristoteles dygdetik går inte att applicera på vårt samhälle.


Då kan man fråga sig: hur vet vi då hur den perfekta människan skall vara?


 

Av Jill - 10 maj 2011 21:06

Emily Browning – Sweet Dreams (Are Made Of This) - Sucker Punch: Original Motion Picture Soundtrack


Some of them want to use you
Some of them want to get used by you
Some of them want to abuse you
Some of them want to be abused

Av Jill - 10 maj 2011 18:36

Idag va jag på stan med min sötnos Camilla. Jag skulle handla lite nya tröjor och pressent till pappsen hade jag tänkt. Litade oxå efter en ny sommarklänninge för en sån måste man ju ha. Så skulle Camilla in på Lidex och kolla ny bh och jag passade på att följa med. Gick och bläddrade bland kläderna och hittade väll ingenting direkt sådär som jag ville ha. De är ju brunt är fult kläder som är mode nu, vilket jag verkligen INTE kan förstå.

Men helt plötsligt kom jag fram till en jeansklänning som hängde helt för sig själv, den hängde inte med sina kompisar och den va i min storlek. Så vi gick in i ett provrum klänningen och jag och haf "SATTE PÅ DEN" skrattar... och den passade perfekt. De ända va att de saknades en knapp på den. Så jag tänkte ja man kanske får en 10% rabatt eller så, alltid nått. Så jag gick fram till kassörskan och sa hej, jag har hittat denhär klänningen och jag blev så kär i den. Men de är en knapp som saknas på den. Kan man få den lite billigare? Hon kollade på den och konstaterade att den nog inte gick att laga.... hehe" tänkte jag, min mamma hon kan laga grejer hon". Så sa kassörskan ja men halva priset kan du få den för. Tack sa jag och betalade med ett leende :)


   

Eftersom jag har börjat å taska neråt i vikt nu. ÄNTLIGEN... så om någon månad kommer den sitta skit snyggt.   


 

Av Jill - 9 maj 2011 22:51

Vilken otroligt skön film. Exakt en sån film som jag har väntat på. Otroliga film sekvenser så man blir knäsvag och ett otroligt bra och fint budskap.

 

Det är DU som har styrkan du inte ser,

Det är DU som kan förändra,

Det är DU som har makten över ditt eget liv.


 

Ovido - Quiz & Flashcards